EDISI RAYA# BISKUT CORNFLAKES MADU

July 27, 2011



SIMPLE MIMPLE JE BISKUT RAYA NI,
KORANG PEJAM MATA PON BOLEH BUAT..



RESIPI KEGEMARAN KANAK KANAK RIANG :

cornflakes madu
*sebab ini memang feveret saya,so pandai buat sniri

BAHAN SIMPLE MIMPLE :
cornflakes(kotak kecil)
butter(stengah buku)
madu(6sudu *kalau suka manis,tmbah lagi)
chocolate rice(hiasan *kalau suka)

CARA BUAT YANG MUDAH :
1)Campurkan butter dan gula dan masak atas api perlahan hingga gula larut bersama butter
2)kacau selama 3-4 minit
3)masukkan cornflakes ke dalam adunan yang dah cair dan masukkan madu
4)aduk sampai rata
5)masukkan ke dalam acuan dan tabur chocolate rice(*kalau suka) dan bakar
selama 9-10 minit atau sehingga kekuningan sedikit.


p/s : best tak tutor ni?

You Might Also Like

2 comment

  1. bnyk betul resepi kuih raya dier...suke-suke..=)

    ReplyDelete
  2. resipi simple simple je...hehe

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM