Tips : Mewangikan Bilik / Rumah (DIY)

January 10, 2016

Assalamualaikum.

Annyeong guys! Hari ni nak buat DIY ( Do-It-Yourself ) pewangi untuk mewangikan bilik / rumah anda. Senang je nak buat sebab guna semua bahan bahan yang dah ada dalam rumah dan masa penyediaan pula sekejap sahaja.

BAHAN- BAHAN :

- 4-5 cloves

- 1 kayu manis (cinnamon)

Image result for cut lemon
- 1 biji lemon

- 1 1/2 cawan air 

- 1 sudu teh ekstrak vanila


CARA CARA PENYEDIAAN :
1. Potong lemon dengan kulit macam gambar dekat atas tu.
2. Kemudian masukkan air dan semua bahan kecuali ekstrak vanila ke dalam periuk.
3. Didihkan kemudian masukkan ekstrak vanila.
4. Sejukkan dan masukkan ke dalam botol (mason jar).


Dah siap. Senangkan. Baunya adalah classic dan mungkin tak semua orang suka akan bau dia kot. HAHAHA. Boleh juga buat macam reed diffuser tu dengan letakkan lidi buluh di dalam mason jar. Selamat mencuba ya!
Hashtag : DIY Perfume /  DIY Pewangi Rumah / Pewangi Rumah / Manual untuk buat pewangi

You Might Also Like

0 comment

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM