Tutorial 26 : Create Page Untuk Menu Tab

March 04, 2016

Assalamualaikum


Hari ni nak share cara buat page yang paling simple dalam dunia. Malas cakap banyak, jom teruskan tutorial kita :

1. Dashboard > Pages


2. Tekan New Page seperti gambar di bawah :



3. Kemudian , dekat page title , taip tajuk page korang.



4. Contoh korang nak tulis macam aku buat ni.


5. Lepas dah tulis semua link dan benda korang nak tulis, tekan Publish ok?



6. Nanti akan keluar macam ni



7. DONE!!!


Kalau korang nak buat menu tab, tunggu Tutorial 27.

You Might Also Like

4 comment

  1. ternyata cukup mudah untuk dipraktekkan ya kak. saya juga mau coba bikin page buat blog.

    ReplyDelete
  2. nice tips for newcomer.. actually, ramai yang baru berblog tak tahu.

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM