7 Menu Diet Simple

June 26, 2016

Aku selalu diet untuk kurangkan berat badan tapi diet yang tak berapa sihat pakej dengan tak disiplin. Haha. Memang akan jadi semakin berat atau terus tak berubah langsung. Mak aku pernah cuba diet atkins, memang first phase tu banyak juga dia turun berat tapi macam seksa pula tengok dia diet sebab kena tahan makan yang dia nak. Tapi untuk kesihatan juga sebab tak nak overweight kan. Nanti obesiti susah juga tambah lagi double seksa.

Aku nak kongsikan 7 Menu Diet yang korang boleh kenyang dan hidup sihat.

Ikan salmon grill + Salad telur gulung + Jangung rebus

Ayam grill + Salad + Betik

Daging blackpepper + Salad + Dragon fruit



Ikan rebus + Dragonfruit + Telur rebus + Bendi rebus

Ayam grill + Brokoli + Popia

Salad + Sosej + Sos

Ayam panggang + Sayur pucuk kacang goreng + Dragonfruit

Selamat mencuba :)

You Might Also Like

12 comment

  1. Nampak sedapppp semua healthy food nie =)

    ReplyDelete
  2. dua awal dan dua akhir je. masuk bab ikan, errrr
    hahaha

    ReplyDelete
  3. in short amik protein byk2 ( red meat , ikan ) dan kurangkan carbo ( nasi,roti ) then body mesti mantap punya la..

    ReplyDelete
  4. MasyaAllah. Hahahaha. Ada member ni dulu badan dia gemok tapi sekarang dah kurus. Tips dia bagi senang je.. kurangkan nasi. Better kalau nak diet jangan drastik. Nanti kesan naik badan makin mendadak. Hewhewhew. selamat berdiet.

    ReplyDelete
  5. Nice tips! Boleh cuba ni..

    Blogwalking ~ :) Salam dari Sabah.

    ReplyDelete
  6. kita pun pernah diet. tapi berat makin naik. last2 takyah diet pun sebab takde overweight ke apa. tapi menu kat atas tu nampak sedaaappp !

    ReplyDelete
  7. Kat Mana nak cari sayur pucuk Kacang tu ye....Menarik plak nampaknya

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Like us on Facebook

INSTAGRAM