Tutorial 38 : Ayat Bergerak / Scrolling Text

August 26, 2016



Status :
Hai, hayd?


Korang nak buat tak ayat bergerak ada background macam dekat atas ni? Kalau nak buat senang je, jom ikut cara-caranya :

1. Dashboard > Layout >Add a Gadget > Html/javascript
2. Copy code kat bawah nie :

<center style="text-align: left;"><span class="Apple-style-span" style="color: #808000; font-family: Puritan, 'vanila', serif;"><b><center>updates:</center></b></span></center><div style="Background-image:url(Letak kod background yang korang nak); repeat; padding: 4px;border:1px dotted #000000;border-radius:5px;"><center><marquee scrollamount="2" >Ayat Korang (bergerak)</marquee></center></div>

3. Paste dalam Html/javascript tu.
4. Korang boleh tukar yang warna merah tu.
5. Lepas tu, SAVE.

Selamat mencuba

You Might Also Like

1 comment

  1. Thanks for sharing this tutorial..

    Jika sudi dan berkesempatan, jemputlah join GA abam kie n kawan2. Ada 12 buah buku/novel untuk dimenangi. Terima kasih banyak2.

    http://www.zukidin.com/2016/08/book-giveaway-by-abam-kie-and-friends.html

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Flickr Images

Like us on Facebook

INSTAGRAM