#MOVIEREVIEW : The Legend Of Tarzan (2016)

November 10, 2016


The Legend Of Tarzan merupakan filem aksi pengembaraan berdasarkan watak fiksyen dicipta oleh Edgar Rice Burroughs. Filem ini diarahkan oleh David Yates dan ditulis oleh Adam Cozad dan Craig Brewer. Di bintangi pelakon filem Alexander Skarsgård sebagai Tarzan, Samuel L. Jackson, Margot Robbie, Djimon Hounsou, Jim Broadbent, dan Christoph Waltz.

Pelakon :

Alexander Skarsgård sebagai John Clayton / Tarzan
Christoph Waltz sebagai Leon Rom
Samuel L. Jackson sebagai George Washington Williams
Margot Robbie sebagai Jane Clayton
Sidney Ralitsoele sebagai Wasimbu
Osy Ikhile sebagai Kwete
Mens-Sana Tamakloe sebagai Kolo
Antony Acheampong sebagai Kanam
Edward Apeagyei sebagai Kimanga

Sinopsis The Legend Of Tarzan :

Hasil daripada Persidangan Berlin, Congo Basin dituntut oleh King Leopold II Belgium, yang menguasai Congo Free State dalam kesatuan peribadi dengan Kerajaan Belgium. Negara tersebut kini di ambang muflis, Leopold telah meminjam sejumlah wang yang banyak untuk membiayai pembinaan landasan kereta api dan projek-projek infrastruktur yang lain. Dia menghantar utusannya Léon Rom untuk mendapatkan berlian oleh Opar. Ekspedisi Leon Rom telah diserang hendap dan dibunuh beramai-ramai, tetapi Leon Rom yang masih hidup. Seorang pemimpin puak, Ketua Mbonga , menawarkan kepadanya berlian dalam pertukaran untuk musuh lamanya Tarzan.

Sinopsis seterusnya >>KLIK SINI<<



Ini lah Tarzan dan juga Jane

Masa ni, dorang baru balik ke hutan selepas lama ada di bandar

Tarzan ke tangkap dengan Leon Rom

Yang ni Leon Rom

Yang ni ketua puak Mbonga yang nakkan Tarzan sebab Tarzan bunuh anak lelaki dia

Yang gorilla tu tak suka dengan manusia

Aku paling suka scene ni, Tarzan luka pastu dia guna sepit semut untuk jahit luka dia

Jane kena culik dengan Leon Rom

Scene ni pon best juga, kreatif gila bila tak ada tentera nak tolong tapi minta tolong binatang-binatang.

Keseluruhannya, aku puas hati dengan filem ni, selalu tengok george of the jungle je yang entah pape. Ada kelainan la dari versi kartun tu sebab dalam ni ibu bapa Tarzan mati disebabkan Gorilla bukan harimau bintang. Awal-awal tu aku dok agak harimau yang bunuh ibu bapa tarzan tapi jangkaan aku meleset, tak sangka dorang tukar jadi lain. Macam terkejut juga la sebab aku expect benda lain kan. Last scene, memang power gila. Jangan lupa tengok.

Rating aku : 6/10
Rating imdb : 6.4/10

You Might Also Like

1 comment

  1. Oo. Tk same dgn yg kartun dlu tu kan. Lg relevan la cite dia.

    ReplyDelete

Terima kasih :)

728 x 90

Like us on Facebook

INSTAGRAM